Forside » Solfilm
Montering af solfilm marsk marketing

Solfilm

– vi monterer hos både virksomheder og private

Fordele ved solfilm:

  • UV-beskyttelse
  • Bedre indeklima
  • Absorberer solens varme

Hvad er solfilm?

Solfilm er en gennemsigtig vinduesfilm, der har til formål, at afskærme for solens varme og uv-stråler. Filmen fungerer ved at absorbere eller reflektere mængden af sollys, der trænger gennem vinduesglasset. Solfilm fås i mange varianter, hvor graden af toning har betydning for afskærmningen af sollys, samt sigtbarheden, når man kigger ind gennem vinduerne udefra. 

Filmen kan monteres både udvendigt og indvendigt på vinduer. Vi monterer dog oftest udvendigt på dine vinduer, da det giver den bedste beskyttelse mod solen. Det hænger sammen med, at solens stråler dermed afvises, inden de når at opvarme vinduesglasset.

Reflekterende og absorberende folietyper

Der findes både folietyper som er reflekterende og farvetonede. De farvetonede filmtyper fungerer ved at farven på folien absorberer solens energi, når strålerne rammer vinduesglasset.
De reflekterende vinduesfolier virker derimod ved at reflektere solens stråler, og begrænser dermed mængden af stråling, der når gennem glasset.

Bedre indeklima

Solfilm er en fornuftig investering af flere årsager. Først og fremmest medvirker det til at skabe et behageligt indeklima om sommeren, da du holder både solens UV-stråler og varme ude. Derudover kan det også give en økonomisk besparelse, hvis du har aircondition, da behovet for nedkøling reduceres.

Reducering af solens falming

Hvis du har sarte møbler eller butiksudstillinger stående i nærheden af dine vinduer, kan det også være fornuftigt at benytte solafskærmning. Det skyldes, at solfilmen i høj grad beskytter mod den stærke UV-stråling, der med tiden kan få dine møbler eller produkter til at blege og falme.

Solfilm til forskellige behov

Vi monterer kun solfilm af høj kvalitet fra producenterne 3M og LLumar. Begge producenter laver flere varianter, som har forskellige egenskaber i forhold til farvetone og graden af beskyttelse mod solens varme og stråling. Generelt kan man sige, at de mørke varianter giver en bedre reflektering, men de begrænser samtidig også mere af det lys, der kommer ind gennem vinduet.

 Er du interesseret i montering af solfilm på dine vinduer?

Vi viser dig gerne vores udvalg og vejleder dig i forhold til den bedste løsning for dig.

Læs også om